ANA ŠERIĆ Edible Art projekt

BITE ART su jedinstveni umjetnički keksi koje je kreirala umjetnica Ana Šerić, kao dio autorskog projekta “Edible art”, s ciljem promocije Hrvatske jednim dojmljivim proizvodom.

To su tradicionalni keksi uzdignuti na novu razinu – obogaćeni reprodukcijama hrvatskih umjetničkih djela i transformirani u interaktivni suvenir koji angažira osjetila i dira u srce.

Ana Šerić studirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

U umjetničkom radu često se bavi pojmom umjetnosti i pozicijom samog umjetnika u društvu. 2009. godine nastaje projekt Edible art u sklopu kojeg Ana uvjetno rečeno predlaže umjetnicima da se posvete produkciji jestive umjetnosti jer su kako stvari stoje odavno „kruha gladni“. Istovremeno postavljajući pitanje „za koga je umjetnost?“

Iz projekta Edible art proizlazi BITE ART. Proizvod koji umjetnost nudi svima koji su dovoljno hrabri da zagrizu.

Kolekcije BITE ART predstavljaju odabrane hrvatske umjetnike mlađe generacije kao što su Ana Kolega, Hrvoje Majer, OKO i Marko Tadić te remek djela naših čuvenih slikara Ivana Rabuzina, Ivana Večenaja i Vlahe Bukovca.

BITE ART preporučujemo kao idealni poslovni ili diplomatski poklon, suvenir koji umjetnost unosi u prostore privatnih i poslovnih interijera. U svakom pakiranju BITE ART-a nalazi se certifikat koji potvrđuje originalnost umjetničkih djela odobren od samog umjetnika ili njegovih nasljednika.

Ideja BITE ART projekta je postati platforma čiji je cilj, kroz ove mrežne stranice, informirati javnost o aktivnostima umjetnika čiji su radovi uključeni u kolekciju projekta.

Pratite BITE ART BLOG i saznajte više.

PRODAJNA MJESTA

Slobodno nas kontaktirajte putem hello@biteart.hr ako želite saznati više o projektu.

ZAGREB
BITE ART d.o.o. 
Vodovodna 20a
(uz prethodnu najavu)
+385914483251

Aelia duty free shop
Located in: Franjo Tuđman Airport Zagreb
Aelia Duty Free Zagreb, Ul. Rudolfa Fizira 21

TAKE ME HOME
Croatian Design Shop
Tomićeva 4

MUZEJ SUVREMENE UMJETNOSTI
Avenija Dubrovnik 17

RIJEKA

CROATIA IN A BOX
Grivica ulica

OPATIJA

Nu Shu Concept StoreTop of Form
M, Ul. Maršala Tita 101-3

HVAR
Galerija Hvaroom
Stjepana Papafave 2