Nekategorizirano

Ana Šerić Edible art projekt

Od 2010. godine Ana Šerić je realizirala niz izložbi na temu “jestive umjetnosti” ili onih nastalih kao reakcija na djelo kolega umjetnika. Uvidjevši da postoji potreba za širenjem ideje o umjetnosti koja samu sebe ironizira, razvila je ideju o proizvodu/poklonu/suveniru koji ne bi bio samo predmet nego koncept kroz koji će širi krug ljudi moći saznati nešto o domaćoj umjetnosti i aktivno  sudjelovati u projektu.

BITE ART je društveno angažirani projekt koji predstavlja hrvatske likovne umjetnike, ali istovremeno postavlja pitanje – Što je i za koga je umjetnost? Ne sumnjajući u to da je umjetnost elitistička disciplina, BITE ART senzibilira širu javnost za doživljavanje umjetnosti kroz jedan pristupačniji medij. Igrajući na toj tankoj liniji samim nazivom projekta i formom poslastice, istovremeno slavi i ironizira umjetnost. A u konačnici je i ideja svakog umjetničkog djela da publiku potakne na razmišljanje i angažman.

BITE ART projekt jestive umjetnosti, pokrenut od umjetnice Ane Šerić, kreće u javnost i uskoro predstavlja svoju prvu liniju proizvoda i umjetničku platformu.

Ana Šerić zamislila je projekt BITE ART kao platformu koja će putem internet stranice medijski informirati i promovirati domaću i inozemnu javnost o djelovanju hrvatskih umjetnika uključenih u kolekcije projekta.

Pratite BITE ART BLOG i saznajte više.

SaveSave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

three − one =